Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Το κτίριο που στεγάζεται ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος(πέτρινο).


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης << Η Αγία Παρασκευή>> ιδρύθηκε το 2002 από μία όμάδα φίλων Κρηνιωτών που μέχρι και σήμερα παραμένουν στις <<επάλξεις>> και προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους για να διατηρηθούν άσβεστες οι μνήμες των αλησμόνητων πατρίδων των προγόνων μας.
Στόχος μας είναι να αναβιώσουμε τα έθιμα των παπούδων μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γεννιές τον πολιτισμό ,τα ήθη ,την μουσική και τα τραγούδια της Μικράς Ασίας .
Επίσης κύριο μέλημά μας είναι να επαναφέρουμε και να διατηρήσουμε το κλίμα γειτονιάς στην περιοχή μας.
Ο σύλλογος μας διατηρεί χορευτικά τμήματα , χορωδιακά τμήματα ,θεατρική ομάδα και μουσικό παραδοσιακό και λαικό σχήμα.
Έχει δημιουργήσει τμήμα αιμοδοσίας για να καλύπτει τις ανάγκες των μελών μας και όχι μόνο.
Εκδίδει διμηνιαία εφημερίδα και κάθε Σάββατο 12:10 -14:00 εκπέμπει από τον ραδιοφωνικό σταθμό city international 106,10 FM ,με την εκπομπή << Η Κρήνη στην παράδοση>>.
Τα μέλη μας ξεπερνούν τα 1500 απο τα οποία τα 300 απασχολούνται ενεργά στις εκδηλώσεις του συλλόγου μας.
Αλλες δραστηριότητες είναι οι βραδιές γευσιγνωσίας ,η αναβίωση του εθίμου του κλήδονα ,το πολιτιστικό αντάμωμα ,η μεγάλη εκδήλωση μνήμης ξεριζωμού και προσφυγιάς που πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβρη στην παραλία της Νέας Κρήνης.
Οι εκδρομές και οι συνεστιάσεις συμπληρώνουν τις δραστηριότητες του συλλόγου και συμβάλλουν στην σύσφιξη των ανθρώπινων σχέσεων και βοηθούν να ξαναγίνει η Κρήνη η γειτονιά που αγαπήσαμε όλοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πληροφορίες